ИНТЕРВЮТА

ОРГАНИЗАТОРА НА НАЙ МАЩАБНИЯ РОК КОНЦЕРТ В БЪЛГАРИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА НА СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ Е И СЪЗДАТЕЛЯ НА ВИП СЕКС КЛУБ – НОЩНИ АНГЕЛИ В ЛОНДОН
Визитка:
Иван Алексиев – управител на Вип сървис мениджмънт „Нощни Ангели“
години -27 
образование - висше
занимания - Активен спортист 
Мото в живота – медитацията като начин за успех

-Здравейте, господин Алексиев. Името ви напоследък доста нашумя в няколко посоки. Първата, че ще организирате небивал по мащабите си рок концерт. Втората е, че събраните от него средства ще са в подкрепа на фондация „Мами в нужда“ . До тук добре. Третата и немаловажна е, че концертът се спонсорира от компания, която е известна с организирането на секс оргии. Кое е вярното?

- Радвам се, че хората проявяват подобен интерес към моята скромна личност. Всичко е вярно. Ще има рок концерт, голям рок концерт при това, с мащаби, които в България никой не е виждал. Той ще е с благотворителна цел в подкрепа на фондацията „Мами в нужда“. 
Но знаете ли, за това най-малко се говори. Когато хората, чуят, че има нещо, което се организира с благотворителна цел, стават недоверчиви. Ама как, защо? Започват да търсят причина. Тук има нещо гнило, сигурно. Давам ви само пример. Ако се обадиш в някоя телевизия или медия и им кажеш: "Заповядайте да отразим събитие с благотворителна цел". Знаете ли какъв е отговорът: "Това не е жълто, не е интересно, редакторите няма да го пуснат". Сами задават жълтината, после търсят виновници защо всеки се появява на хоризонта със скандал. Ами да бъде забелязан, най-малкото.

-Ще ви помоля да върнем разговора към компанията, която организира концертът "Рокин България". Тук е скандалното. Наистина ли има нещо общо с организирането на секс оргии. Или това е само слух?

- Ще бъда честен, защото няма от какво да се срамувам, нито да крия. Да, имам компания, която се занимава с организирането на „сексуално – социални експерименти“. Да уточня. Това не са обикновените секс оргии. Не набирам проститутки, не съм сводник, нито пък се занимавам с трафик. Моля, да бъде ясно, защото ми писна меко казано от спекулации в тази посока. Компанията, която създадохме стартира през 2011 година. Открихме в Лондон Вип Секс клуб „Нощни ангели".

-И с какво точно се занимава този клуб?

-Клубът е едно затворено общество. И представяте ли си, сексът не е най-важното нещо в него. По-важни са контактите и връзките, които се създават. На местно ниво хората, които участват в този клуб са от цяла Европа - Англия, Германия, Румъния, Италия, Гърция, Франция, Испания Има дори и доста известни хора от България. До този момент членовете на клуба са около 2800 души.

-И там се организират така наречените оргии?

- Аз се опитвам да ви обясня, че сексът е поводът, но не причината да си член. Да, за да имаш достъп до този клуб трябва да преминеш през поредица от сексуално-социални експерименти. И само по време на този експеримент може да получиш препоръка за влизане в клуба. Тук не говорим за сексуални умения. Спомнете си филма на Стенли Кубрик "Широко затворени очи". Нещо подобно се случва и при нас. Годишният членски внос на всеки един член на клуба е 20 000 паунда.
Два пъти в годината ние организираме събития в различни части на Европа- Шотландия, Ибиса, Дания и.т.н. За участие се записват година по-рано и пак се чака.

-Какви хора се допускат в това общество?

- Хора, които имат висок социален статус в обществото. Това са политици, бизнесмени, банкери, суинги двойки, висши ръководни кадри. Няма да излъжа, ако кажа, че там са се решавали много политически конфликти или големи бизнес сделки, които са променили света .

-Страхувате ли се да споменете имена?

- В никакъв случай няма да спомена. И не, защото се страхувам, а защото имаме политика на конфединциалност.

-В предварителния разговор споменахте, че организирате и секс оргии, като наемате круизни кораби. А интересът е небивал. И това ли е част от дейността на "Нощни ангели"?

- В момента сме организирали кораб, който тръгва от Атина за 2250 души. Местата отдавна са заети. Всеки, който отива на този круиз е запознат с правилата. Ще има купон, ще има секс, ще има контакти. Ние никой не задължаваме, но видно е, че има интерес, щом няма места. На кораба няма табута. Важно да е интересно и приятно. И пак да уточня, нищо насила, никакви проститутки и платени жрици. Това е забранено.

-И с парите, които печелите от тази дейност, ей така решихте да организирате рок концерт. Как дойде идеята? Сто рок групи на една сцена?.

- За концерта ще ви разкажа, след мъничко. Искам да ме разберете правилно, защо се решихме да организираме това събитие, което не само че е мащабно, но и много трудоемко за реализиране. Напоследък ми се събират по три-четири часа сън. Но щом съм се заел, няма връщане назад. Ще успея. 
И така. Парите от концерта ще отидат в подкрепа на фондация "Мами в нужда". Зная, че веднага ще ме питате, защо фондация и .т.н. За да изпреваря въпроса ви. 
Миналата година, края на октомври. Бях на едно кръстовище, червен светофар, задръстване. Майка с дете на около 6-7 години минаваше покрай колите и продаваше ръчно изработени вещи от нея и детето. Не просеше. 
Цената беше символична 3 лева. Детето имаше огромни сини очи и гледаше тъжно. Взех си няколко неща и подадох 30 лева. Майката започна да ми целува ръце и да ми благодари, че съм им осигурил хляба за седмица. 
Нямах време да я разпитвам защо така се е случило, само ми каза, че след тежък развод е останала на улицата. Колкото и коравосърдечен да ви изглеждам тогава нещо в мен се пречупи. За секунди реших. На тази хора трябва да се помага. Ако се случи на мой близък, на детето ми. Още помня тези очи. Посъветвах се с хора, които разбират от тези неща и те ми дадоха идеята да основа фондацията. Имам пари, мога да си го позволя.

-Леко се хвърляме от тема в тема, но с какво ще са занимава фондация "Мами в нужда"?

- Различна от обичайните практики подкрепа на майки, изпаднали в неравностойно социално положение. Мисля си, че с еднократната финансова помощ не решаваме проблема в дългосрочен план. Социалната обстановка, в която се намира цялото ни общество, не толерира инициативността на самотни родители. Те по нещастно стечение на обстоятелствата са се озовали без дом, работа и близки или са с увредено здраве, което им пречи да се грижат добре за децата си. По тази причина сме насочили концепцията на фондацията „Мами в нужда“ към по-радикална стратегия.
Проекта предвижда до края на годината в покрайнините на София да започне изграждането на затворен тип жилищен комплекс от 250 сглобяеми къщи, в които ще бъдат настанявани самотни майки, които имат жилищни проблеми и не могат да осигурят покрив за децата си. Ще се помага и на млади семейства, оказали се в бедствено положение, заради което децата са поставени в риск, Жилищният комплекс ще бъде обезопасен и обезпечен като инфраструктура „Мами в нужда“ ще поеме покриването на таксите на децата в частни учебни заведения – детски градини, училища, университети. 
Фондацията ще организира в помощ на младите майки безплатни професионални курсове и следдипломна квалификация, за да могат по-добре да се реализират на трудовия пазар. Ще не само инвестиции и консултанти за започване на собствен бизнес от родителите, които имат амбицията и идеите да направят първата крачка към своята финансова самостоятелност.

И тъй като не обичаме да се молим на разни организации, решихме сами да изкараме пари чрез концерт. Концерт в подкрепа на майките.

-И какъв ще е този толкова мащабен концерт, за който всички говорят?

- В рок концерта ROCK'IN BULGARIA ще вземат участие над 100 различни групи и изпълнители от България и чужбина, които ще свирят в продължение на повече от 6 часа. Концертът ще включи 43 световни рок хита, изпълнени едновременно от всички участници. Представяте ли си, не всяка група по отделно. Всички групи забиват заедно т.е. Ще се слеят в една рок банда от около 800 души, а хората на стадиона пеят с тях. 
На сцената на стадион „Васил Левски“ ще се качи и симфоничният оркестър на Българското национално радио, Смесеният хор на Българското национално радио, Стенли, Локо, Тангра, Епизод, Силвия и теди Кацарови, Милена Славова, Конкурент, Хоризонт, Babyface Clan, Светльо Хиподилски енд дъ леджъндс, Jeremy, Nu/ance, както и много дрги изпълнители, да не изброявам. 
Музикалната селекция е внимателно подбрана от Ивайло Кицов, а диригентската палка ще бъде в ръцете на Нелко Коларов. Режисьор на мащабния проект е създателят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров.

-Казахте, че има много спънки и удари под кръста. готови ли сте да отидете до край?

-Който ме познава добре, знае, че с каквото съм се захванал, стигам до край. така ще бъде и сега. Много хейт, много интриги, много удари под кръста. Да не говорим да реалните действия. Давам елементарен пример... импресарията на доста музиканти злоупотребяват със сумите които искат за участие на групите които представляват. Имаше един мениджър който дори поиска за   една от звездите която щеше да участва в концерта затова , че си е отменил участие в Австралия на 23 Септември където щяли да му платят 45 000 $ и иска същата сума предложена му там за участие в ROCKIN BULGARIA плюс 10 000 $ отгоре. Още допълнителни такси за комисионна на мениджъра , хотел , транспорт , храна и т.н. Така общата сума набъбна на над 100 000 $ заедно с неговата комисионна. . Е ще минем и без тази гост звезда която иска сума колкото AC/DC за участие.  Изглежда все още има хора неразбрали , че 800 музиканта ще се слеят в една рок банда и няма да има самостоятелни „рецитали“ по време на концерта. Все пак концерта е с благотворителна цел и парите които ще бъдат спечелени ще бъдат дарени на фондацията .В общи линии интриганстването сред Българското общество е на много високо ниво .Да не говорим , че почват всеки за всеки да говори зад гърба на другия .Реалните спънки ще ги оглася, след като приключи концерта и на някои хора хич няма да им хареса информацията която ще бъде оглаена публично. Ако напиша книга за спънките и интригите по осъществяване на концерта ще бъде бестселър №1 . Но на този етап ще замълча, защото искам всичко да мине добре. След концерта ви обещавам , че ще разглася информацията.

-Осигурени ли са средствата?

-Да, както както казах парите идват от Лондон. Всичко от финансова гледна точка е наред.

-Има ли спънки при продажбата на билети?

Има спънки, тъй като много от компаниите, които се занимават с разпространение на билети не ни се доверяват, тъй като сме нова компания. Решиха, че ще работят по следния начин. Искат да продават, но взимайки от 6 до 10% комисиона от стойността на билета. Парите ще бъдат изплатени две седмици, след като свърши концерта. Нас това не устройва. От къде сме сигурни, че самата компания ще ни изплати парите. Те се съмняват в нас дали сме лоялни, че ще организираме концерта. Ние пък в тях. Така се работи в България. 
След финансов анализ решихме с парите които биха взели тези компании ще създадем наша такава за продажба и разпространение на билети , но не каква да е , а електронни билети с RFID чип както картите за градски транспорт в София.
Имаме идеята , имаме ресурсите имаме подръжката!
Ще успеем и след две години ще бъдем № 1 на пазара за билети в България.

-От къде хората, които искат да присъстват на концерат могат да си купят билети?

-От 1 август на касите на стадион Васил Левски, както и онлайн чрез наложен платеж през сайта на ROCKIN.BG . Допълнително ще обявим още в кои търговски вериги ще пуснем билети.

-Имате ли притеснения от работата си?

-Не се притесняваме от това, с което се занимавам. Законът в тези държави в които се организира Сексуално – социалните експерименти НЕ забранява ВИП секс клубовете. Плащаме си данъците в тези държави . Хората са отворени към това. В Цяла Европа ги има. Стига тесногръдие. И всички, които пишат, че организираме оргии ще завърша така: "Вие, непорочно заченати ли сте?". Вие не обичате секса ли? Както има една приказка за рокаджийте – БИРА СЕКС И РОКЕНДРОЛ.
И последно. Елате на концерта. Освен, че ще се изкефите на макс, ще помогнете и на много деца да намерят дом и подслон. Да бъдем хора.

Интервюто беше взето от Наталия Божилова

 

 

 

 

 

Борислава Шишкова - Bella C :

"Щастлива съм, че ще бъда част от мега концерта "Rock in Bulgaria"

 

Визитка:

Борислава Шишкова ( Bella C) е родена в Ямбол през 1977 Още на 6 започва да учи солфеж и пиано. Пее в хора на Весела Пастърмаджиева. Bella завършва музикална паралелка в Гимназия „Васил Левски”. Освен с музика талантливата певица се занимава и с театър. В далечната 1993 г. Едва  16-годишна взима участие в постановката „Страсти и контрасти” на ДТ „Невена Коканова”, в която играе рамо до рамо с Георги Калоянчев, Васил Попов и Татяна Лолова. Има над 20 години присъствие на музикалната сцена. Пътува и работи в цял свят. Засега се е установила Швейцария, където участва във финалната шестица на швейцарската селекция за Евровизия с авторска песен и печели любовта на публиката. За съжаление журито и отрежда второ място. Свири на пиано, композира песни. Работила е със звезди като Loreen и Hurts. Обича България и е горда, че е българка

Какво те накара да приемеш участие в мега концерта, който ще се състои на 22 септември на Националния стадион Васил Левски, Rock in Bulgaria?

 - Когато ме попитаха: "Имате ли нещо против да вземете участие", в стомаха ми вече пърхаха пеперуди. Сякаш се завихри музикално торнадо. Не се замислих дори за секунда. Събитие от този ранг е предизвикателство за всеки музикант и творец. За мен ще бъде чест да съм  на тази сцена с толкова известни музиканти от България и чужбина. Надявам се да се представя добре. Но шоуто ще бъде страхотно. Българите заслужават този концерт. 100 групи на една сцена, че кой не си е мечтал за това? Освен това разбрах, че се прави с благотворителан цел, което е още един повод да участвам. 

Как българката Борислава превзе  швейцарския формат на Евровизия?

- Всичко стана абсолютно случайно и то само три дни преди последната дата за записване. Мой приятел се обади и ми предложи да напишем песен. В първия момент отказах, тъй като бях много ангажирана. Но той пък от своя  страна беше много настоятелен и успя да ме убеди. Написахме песента за отрицателно време в студио,  което е едно от най-големите в  Швейцария. Оставаше да направим и видео, което стана готово  само 4 часа преди финалната фаза за записване.  Нямахме никакви очаквания. А то взе че се получи. Another World е парчето, на което измислих и текста.

 Конкуренцията  явно не ви е изплашила, щом сте влезли във финалната шестица?

-  За Евровизия се явиха над 200 кандидати от цяла Швейцария, което предполага огромен избор. Имаше видео гласуване. Имаше  изискване да качим песента, да я представим накратко и цяла Швейцария гласува.  От  200 видеа бяха избрани 19. Аз попаднах сред тях.  След това имаше един тур.

Класираха се  6 и това беше на 6 декември. Пак бях сред избраните. Накрая се наложи да изпея песента на живо пред жури от 4 човека. В последния тур останах втора, въпреки че всички швейцарци гласуваха за мен. Но журито взе друго решение. Въпреки това съм щастлива, че стигнах до тук.

Песента, която изпях е доста драматична и много емоционална песен. Текстът също. Пее се за любовта, но не любов между партньори мъж и жена, а като цяло любовта между хората.  Иска ми се хората да се обичат повече и да си вярват. 

 Кой ви откри за  музиката?  

- Пеех от малка. Забеляза ме съседката, която преподаваше музика и предложи на родителите ми да ме запишат. Бях на 5 години, когато тръгнах на солфеж и пиано. Завърших  музикална паралелка, но преди това бях актриса.

Изявявали сте се и като актриса?

- Стана случайно, но любовта ми към театъра не е угаснала и до днес. На едно представление в  Ямбол се наложи да заместя учителката си, тъй като се разболя.  Застанах редом до Васил Попов. После играх със звезди като Георги Калоянчев – Калата, Васил Попов, Татяна Лолова. Със Стоянка Мутафова също сме играла в София.

Моят идол беше Ицко Финци. Имахме представления.  Но тъй като пеех, и свирех  същевременно, реших, че мога да стана и певица. Стартирах точно с  4 песни репертоар.  3 месеца по-късно ми се обадиха приятели да ги заместя в Кипър за месец. Заминах  с 60 долара в джоба и останах  6 години. Така започна моята музикална кариера. После 16 години в Швейцария и близо 20 години обикалям света, свирейки, пеейки, забавлявайки хората.

Работила сте с много известни музиканти?

Да, имах честта да работя  с Тина Търнър, Джони Холидей, Жан Рено, Jessie J. Само се вдъхновявам от тях, уча се и продължавам напред. 

Имате страхотна фигура, как я поддържате?

 - Като  всяка жена съм суетна. Но за съжаление фигурата  ми не е дар от бога. Близо 14 години бях вегетарианка. Непрекъснато следя какво ям. Спортувам, когато имам време. Ходя на фитнес и йога. Внимавам със съня. Когато си на сцена трябва да изглеждаш добре. Не съм маниак  на модните тенденции, купувам това, което смятам, че ми отива. Старая се да съчетавам нещата.     

Имате ли си любима българска манджа, която да приготвяте на приятелите в Швейцария?

Да, имам. Не съм най-големият кулинар. Но обожавам българския зелен фасул. Често им приготвям яхния от зелен фасул, облизват си пръстите. Харесвам българската кухня.  Обича и българското сирене. В Цюрих открих магазин, в който се продава и често ходя до там да се снабдявам.   

Как си почивате след голям ангажимент? 

Бягам. Купувам си билет за някъде и пътувам съвсем сама. Изключвам телефоните и се наслаждавам на спокойствието. Имам си любими местенца. Като Тенерифе, примерно. Взимам с мен някоя биографична книга, тъй като чета предимно биографиите на световните личности.    

Помага или пречи това, че  сте българка?

На мен специално ми помага. Имам балкански хъс, гордея се, че съм родена в България и навсякъде споменавам, че съм българка. Ние имаме уникална природа, уникални хора и уникален бит. Българите са талантливи и заслужават повече. 

Вашето пожелание? 

Обичайте се повече, вярвайте си повече. Всичко ще се нареди щом има любов и желание за работа. А с вас ще се видим съвсем скоро на големия концерт, рок  събитието на годината "Rock in Bulgaria" . 

 

Редактор: Наталия Божилова - Rockin.bg