ЗА ПРОЕКТА ROCK'IN BULGARIA

 

Уважаеми приятели,

 

най голямото музикално събитие за 2017 година, което предстои в България,  е насрочено за 22 септември 2017 година на Националния стадион „Васил Левски“.

 

800 МУЗИКАНТИ ОТ 100 РОК ГРУПИ ЩЕ СЕ СЛЕЯТ В НАЙ ГОЛЯМАТА РОК БАНДА В БЪЛГАРИЯ! 

Мотото на предстоящия концерт е „Rock in Bulgaria“. 100 рок групи в подкрепа на фондация „Мами в нужда“. 

 

На 22 септември 2017 г.  ще излязат 100 български рок групи, които ще се слеят в една рок банда заедно със  Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Специално участие ще вземат и Танцов ансамбъл "Българе“, които ще играят в специални костюми на рок музиката. Всички музиканти, заедно с оркестрантите от БНР ще изпълнят заедно 43 песни, по предварително избран репертоар. Подборът на парчетата  включва хитове на най-популярните и обичани от публиката групи, които участват в инициативата. ще продължи около 6 часа – от 17 часа до към 23-23.30 часа. Сцената ще бъде теренът на стадиона. По време на концерта ще бъде спуснат гигантски транспарант, на който всеки от участниците ще нарисува едно детско лице и ще се подпише. Това ще е най-големият поп-арт, създаван някога.  
Концертът ще бъде открит със 100 мотора от мото клуб , които ще направят една обиколка на терена и, ще изфорсират двигателите. Предвидени са двама водещи на концерта. Диригентът ще разпредели музикантите по секции. Ще участват и хорът на БНР, които ще са бекграунд. Закриването на концерта ще бъде с фойерверки и лазерни ефекти.

Музикалната селекция се осъществява от Негово превъзходителство г-н Ивайло Кицов.

Диригент и музикален Директор на концерта е  Маестро - Нелко Коларов.

Сценарист и режисьор на концерта - спектакъл е г-н Христо Димитров, създател и продуцент на ансамбъл "Българе".